Het beste hypotheekadvies en persoonlijke begeleiding voor jouw hypotheek

Het aanbod in hypotheken is groot. Er zijn allerlei hypotheekvormen en veel verschillende aanbieders. Hoe vind je de juiste hypotheek? Of heb je al een hypotheek, maar wil je deze oversluiten? Onze Erkend Hypotheekadviseurs in Groningen en Deventer helpen jou met een hypotheekadvies die het beste bij jou past.

Een hypotheek afsluiten, hoe pak je het aan?

Heb je je droomhuis gevonden? Dan wil je het liefst zo snel mogelijk alles regelen. Te beginnen met een hypotheek die past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Bespreek je wensen met onze Erkend Hypotheekadviseur

Hoe ziet je gezinssamenstelling er uit? Heb je spaargeld of niet? En wil je dat gebruiken voor een lagere hypotheek of gebruik je dat voor de inrichting van je huis? Onze hypotheekadviseur brengt jouw persoonlijke situatie in kaart en bespreekt je wensen.
financieel adviseur in groningen

Krijg 100% onafhankelijk hypotheekadvies

Nadat jouw persoonlijke situatie en wensen in kaart zijn gebracht, zoeken we een hypotheekvorm die daar het beste bij past. Vervolgens zoeken we de hypotheekverstrekker (een bank, verzekeraar of pensioenfonds) met de beste deal voor jou.

Bij Hypotheek Plan krijg je advies van Erkend Hypotheekadviseurs. Met onze jarenlange expertise zorgen we ervoor dat jij met een vertrouwd gevoel een overwogen keuze kan maken. Wij vergelijken alle geldverstrekkers voor je. 100% onafhankelijk advies dus!

Lever je documenten aan

Na het gesprek met onze hypotheekadviseur verzamel je alle documenten die nodig zijn voor de hypotheekaanvraag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

  • Voorlopig koopcontract of koop/aanneemovereenkomst (nieuwbouwwoning); 
  • Werkgeversverklaring;
  • Loonstrook(jes) en jaaropgaven;
  • Voor ondernemers: de jaarcijfers van het laatste kalenderjaar;
  • Actuele afschriften van bank- en spaarrekeningen;
  • Uitdraai(en) van mijnpensioenoverzicht.nl;
  • Duo lening en overige kredieten.
hypotheekadvies in groningen

Hypotheek Plan regelt je hypotheek en verzekeringen

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een hypotheek en aanbieder en alle documenten zijn verzameld, gaan wij aan de slag met het aanvragen van je hypotheek. Als de hypotheekverstrekker akkoord geeft op alle documenten, ontvang je de hypotheekofferte van ons.

Hypotheek Plan helpt je ook met het afsluiten van verzekeringen, zoals de overlijdensrisicoverzekering. We vergelijken verschillende verzekeringen en aanbieders met elkaar. Samen kiezen we de beste uit en wij regelen de rest.

Wil jij het beste hypotheekadvies afgestemd op jouw persoonlijk situatie?

Al 10.347 huizenkopers gingen je voor!

Lees hoe andere huizenkopers onze service beoordelen op advieskeuze.nl

Meer reviews bekijken? Van onze klanten op advieskeuze.nl krijgen wij een 9.9/10, op basis van 170 reviews >>

Cookiebeleid (EU)

Read More

Uit elkaar gaan met een hypotheek. Hoe werkt dat?

Uit elkaar gaan met een hypotheek. Hoe werkt dat? Als je gaat scheiden komt er veel op je af. Vooral bij het uit elkaar gaan met een koopwoning sta je
Read More

Je eerste huis kopen met een startershypotheek

Je eerste huis kopen met een startershypotheek Wil jij je eerste huis gaan kopen, maar vraag jij je af waar je moet beginnen? Wij helpen jou graag op weg. Samen
Read More

Kosten hypotheekadvies bij Hypotheek Plan

Kosten hypotheekadvies bij Hypotheek Plan Bij Hypotheek Plan betaal je één vast tarief vanaf € 2.450,- voor advies. Ook als je ondernemer bent. Geen maandelijkse abonnementskosten of verborgen extra kosten
Read More

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs Wil je het beste onafhankelijke hypotheekadvies? Of wil je alvast even sparren over je mogelijkheden? Maak nu een afspraak met een
Read More

Actueel

Actueel Het laatste nieuws over de huizenmarkt in Groningen en omstreken, een huis aan- of verkopen en hypotheken hebben wij voor je verzameld. We leggen je graag uit wat de
Read More

Welke hypotheekvorm past bij jou?

Er zijn verschillende hypotheekvormen. Welke vorm voor jou het meest interessant is, hangt af van je persoonlijke situatie en wensen.

Wij helpen je met de beste strategie voor het vinden van de juiste hypotheek voor jouw persoonlijk situatie. Wil je alvast meer lezen over hypotheekvormen? Bekijk de verschillende varianten hieronder.

Met een aflossingsvrije hypotheek betaal je iedere maand alleen rente. Zo houd je je maandlasten laag. Met een aflossingsvrije hypotheek los je tijdens de looptijd van de hypotheek niet af. Tussentijds aflossen mag, maar hoeft dus niet. Aan het einde van de looptijd betaal je dan vaak de volledige hypotheek af.

Op een rijtje:
+ Je betaalt alleen rente
+ Je maandlasten zijn lager
+ Je hebt flexibiliteit in aflossen tijdens de looptijd van je hypotheek
– Aan het einde van de looptijd betaal je vaak de volledige hypotheek in één keer af
– Je hebt vaak geen recht op hypotheekrenteaftrek
– Je betaalt vaak een hogere rente

Met een annuïteitenhypotheek betaal je iedere maand hetzelfde brutobedrag. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. In de eerste periode van de looptijd los je nog niet zoveel hypotheekschuld af, maar betaal je vooral veel rente. Door de hypotheekrenteaftrek is dit bedrag in het begin relatief laag, en loopt het gedurende de looptijd steeds een beetje op. Zo heb je aan het einde van de looptijd je volledige hypotheek afgelost. Deze hypotheek is populair onder starters. De netto maandlasten zijn in het begin relatief laag en stijgen steeds iets meer naarmate de looptijd verstrijkt. Deze hogere netto lasten groeien dan mee met je inkomen waardoor de maandlasten betaalbaar blijven. Op een rijtje:
+ Netto maandlasten stijgen mee met je inkomen
+ Geleidelijk afbetalen van je hypotheek
+ Je hebt recht op hypotheekrenteaftrek
– Je hypotheekschuld neemt minder snel af dan bij een hypotheek waar je lineair op aflost

Een beleggingshypotheek bestaat uit een lening en een beleggingsrekening. Over de lening betaal je iedere maand rente. Daarnaast leg je geld in op een beleggingsrekening..Bij een beleggingshypotheek los je tijdens de looptijd niet af op je lening.

Een deel van de verzekeringspremie wordt belegd in fondsen of aandelen naar jouw keuze. Hierdoor bouw je rendement op wat aan het eind van de looptijd gebruikt kan worden om je hypotheek af te lossen.

Het kan dus zijn dat je meer rendement overhoudt dan je moet aflossen. Het kan ook zijn dat je niet genoeg rendement hebt gemaakt en je met een restschuld achterblijft. Dat is het risico van een beleggingshypotheek.

Op een rijtje:
+ Veel flexibiliteit in de keuze voor je belegging
+ Je kunt uiteindelijk meer rendement behalen dan je moet aflossen
Je loopt een risico: je weet aan het begin van je lening niet of je je hypotheek volledig kan aflossen
Je betaalt soms hoge beleggingskosten en kosten voor de overlijdensrisicoverzekering

Met een combinatiehypotheek combineer je twee verschillende hypotheken in één. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een spaarhypotheek te combineren met een aflossingsvrije hypotheek. Zo stel je je ideale hypotheek samen en combineer je de voordelen van verschillende hypotheken.

Met een combinatiehypotheek kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende aflosmogelijkheden en hiermee de renterisico’s spreiden. Zo is je hypotheek volledig op maat gemaakt.

Op een rijtje:
+ Stel zelf je ideale hypotheek samen en combineer de voordelen
+ Spreid je renterisico’s
Kan een complexe constructie worden
Je kunt niet alle nadelen van iedere hypotheekvorm wegnemen

Met de Hypotheek Opvang Polis bescherm je jezelf tegen financiële gevolgen van ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. De premie kun je grotendeels aftrekken van je belastbaar inkomen. Wanneer je kiest voor het arbeidsongeschiktheids gedeelte binnen de Hypotheek Opvang Polis, is de premie zelfs volledig aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

De Hypotheek Opvang Polis biedt ruime dekking in het geval van werkloosheid en/of arbeidsongeschiktheid. Wanneer je niet meer kunt werken verlies je al gauw een groot deel van je inkomen. Met de Hypotheek Opvang Polis hoef je je geen zorgen te maken over je hypotheek: je kunt gewoon jouw hypotheeklasten blijven betalen.

Op een rijtje:
+ Ruime dekking in het geval van werkloosheid en/of arbeidsongeschiktheid
+ Je kunt altijd je hypotheeklasten blijven betalen

De levenhypotheek bestaat uit een lening en een levensverzekering. Het is een aflossingsvrije hypotheek waarbij je tijdens de looptijd alleen rente en premie betaalt. Maandelijks betaal je rente over de lening. Daarnaast betaal je premie voor de levensverzekering.

De premie is voor een gedeelte voor de verzekering en een gedeelte wordt belegd. Aan het einde van de looptijd wordt het belegde gedeelte in één keer uitgedeeld. Deze uitkering kan daardoor hoger of lager zijn dan het hypotheekbedrag.

Op een rijtje:
+ Je betaalt tijdens de looptijd alleen rente en premie
+ Het belegde deel wordt aan het eind in één keer uitgedeeld
– Je weet vooraf niet of je aan het eind van je looptijd nog extra moet aflossen

Met een lineaire hypotheek los je maandelijks een vast bedrag af gedurende de gehele looptijd van de hypotheek. Zo betaal je alleen rente over het bedrag wat overblijft. Gedurende de looptijd daalt je lening met de daarbij behorende bruto en netto maandlast.

De lineaire hypotheek is samen met de annuïteitenhypotheek de hypotheek die het meest wordt afgesloten. Je maandlasten dalen naarmate de looptijd vordert. Dit komt omdat je met een lineaire hypotheek elke maand hetzelfde bedrag betaalt aan aflossing en het bedrag dat je betaalt aan hypotheekrente daalt.

Op een rijtje:
+ Je lost maandelijks een vast bedrag af
+ Je lening daalt gedurende de looptijd van je hypotheek
– Je maandlasten zijn in het begin relatief hoog

De spaarhypotheek is een variant op de levenhypotheek. Gedurende de looptijd los je niet af op de lening. Naast rente betaal je ook premie voor de overlijdensrisicoverzekering en een spaarpremie om de lening aan het eind van de looptijd in één keer af te lossen.

De hoogte van de premie is gekoppeld aan de hoogte van de hypotheekrente. Wanneer de rente stijgt, daalt de premie en andersom. Door de maandelijkse premie te sparen in de verzekering los je de hypotheek aan het eind van de looptijd gegarandeerd af.

Op een rijtje:
+ Je betaalt alleen rente en premie gedurende de looptijd
+ Je lost de hypotheek gegarandeerd af vanwege het sparen van de premie
– Je betaalt meestal een relatief hoge rente
– Er zit altijd een overlijdensrisicoverzekering in verwerkt

Veelgestelde vragen over hypotheekadvies

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat kost advies van Hypotheek Plan?

Bij Hypotheek Plan betaal je één vast tarief vanaf € 2.450,-. Ook als je ondernemer bent. Geen maandelijkse abonnementskosten of verborgen extra kosten dus.

Wij gaan voor 100% tevreden klanten. En daar hoort een uitstekende service bij. Dus ook het afsluiten van verzekeringen doen we binnen hetzelfde tarief.
hypotheekadviseur groningen

Betaal pas als je hypotheek rond is. Vrijheid blijheid!

Je betaalt pas voor onze diensten als je hypotheek helemaal rond is. Besluit je na meerdere gesprekken de hypotheek ergens anders af te sluiten? Dan betaal je dus niets aan ons. Vrijheid blijheid!

De kosten voor hypotheekadvies zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

30 jaar lang service

Bovendien stopt onze service niet nadat je hypotheek is afgesloten vinden wij. Zolang de hypotheek bij ons loopt, en dat is maximaal 30 jaar, kun je altijd gratis advies inwinnen. Alleen bij aankoop, oversluiting of ophoging betaal je een vooraf afgesproken vast bedrag.

Krijg onafhankelijk hypotheekadvies in groningen