Kosten hypotheekadvies bij Hypotheek Plan

Bij Hypotheek Plan betaal je één vast tarief vanaf € 2.450,- voor advies. Ook als je ondernemer bent. Geen maandelijkse abonnementskosten of verborgen extra kosten dus.

Wij gaan voor 100% tevreden klanten. En daar hoort een uitstekende service bij. Ook het afsluiten van verzekeringen doen we binnen hetzelfde tarief.

Advieskeuze logo beoordelingen Hypotheek Plan 9.9 / 10
financieel adviseur in groningen

Wat zijn de gemiddelde kosten voor hypotheekadvies?

De gemiddelde kosten voor hypotheekadvies variëren, afhankelijk van het soort advies dat je nodig hebt, jouw situatie en de tarieven van de adviseur of het adviesbureau dat je kiest. 

Over het algemeen kan hypotheekadvies in Nederland tussen de €1.500 en €4.000 kosten. Hier wordt er geen rekening gehouden met extra kosten voor ondernemers of voor andere diensten zoals een levensverzekering. 

Bij Hypotheek Plan betaal je een alles-in-een-prijs, € 2.450,-*, zonder verrassingen. Ook als je ondernemer bent.

Transparante advieskosten bij Hypotheek Plan

Je koopt je
eerste huis

€ 2.450*

Je koopt je volgende huis

€ 2.450*

Je hypotheek ophogen om te verduurzamen

€ 1.950**

* voor woningen boven € 250.000 betaal je eenmalig € 2.850

** Tot €35.000 verhoging. Voorbedragen boven 35.000 betaal je €1.950

Kosten hypotheekadvies vergelijken

Advieskosten bij grote banken lijken lager dan die van een onafhankelijk adviseur, maar banken vergelijken alleen eigen producten. Dit kan leiden tot minder goede hypotheek en hogere kosten op lange termijn.

Bij Hypotheek Plan vergelijken we alle hypotheekverstrekkers om de beste optie voor jouw specifieke situatie te vinden.

Wil je je hypotheek verhogen en heb je je hypotheek via je bank geregeld? Als bestaande klant betaal je gemiddeld €2.200 bij je bank en wacht je gemiddeld 6 weken voordat alles rond is. 

Bij Hypotheek Plan betaal je vanaf € 1.850, kun je dus € 350 besparen én is je hypotheek binnen 3 weken rond.

Houd rekening met de volgende vragen als je de kosten van hypotheekadvies wilt vergelijken:

 • Vraagt de adviseur een vast tarief of is het een uurtarief?
 • Wat voor dienstverlening krijg je erbij?
 • Wat is de ervaring & reputatie van het adviesbureau?
 • Hoe transparant zijn ze over prijzen en dienstverlening?
 • Hoe lang duurt het voordat het hypotheek rond is?
hypotheekadvies in groningen

Ontdek hoe Hypotheek Plan het beste hypotheek voor jou vindt

Hypotheek Plan helpt je om een hypotheek te kiezen die beter bij je situatie past, kosten te besparen en je specialistisch financieel advies te geven en begeleiding tijdens het (ver)koopproces:

Geen abonnementskosten
en toch 30 jaar lang service?

Sinds 1999 hebben we tienduizenden mensen geholpen.
Lees meer over de drijvende krachten achter Hypotheek Plan »

Veelgestelde vragen over kosten & hypotheekadvies

We begrijpen dat het kiezen van een hypotheekadviseur een belangrijke beslissing is en dat er veel vragen kunnen zijn over de kosten van hypotheekadvies. 

In de veelgestelde vragen vind je antwoorden op je vragen over de kosten van hypotheekadvies, hoe deze kosten worden bepaald en wat je precies kunt verwachten van onze dienstverlening.

Als je je hypotheek wilt verhogen, bijvoorbeeld omdat je extra hypotheek nodig hebt voor een verbouwing of om te verduurzamen, dan zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen:

 1. Bepaal hoeveel je extra wilt lenen en waarvoor je dit geld wilt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld extra hypotheek nodig om je huis te verduurzamen? Rob Kuiters & Wouter Roepel kijken graag samen met jouw wat de mogelijkheden zijn.
 2. Maak een vrijblijvend afspraak met Rob of Wouter om je vragen te bespreken. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze en het regelen van de verhoging van je hypotheek.
 3. Hypotheek Plan vergelijkt de voorwaarden van je huidige hypotheekverstrekker met die van andere aanbieders en kijk welke optie het beste bij jou past.
 4. Wij brengen je situatie in kaart, zoals je inkomen, de waarde van je woning en je financiële verplichtingen. Op basis hiervan kunnen wij je adviseren over de mogelijkheden voor het verhogen van je hypotheek.
 5. Vervolgens vragen wij de  hypotheekverhoging bij de gekozen hypotheekverstrekker.
 6. Als je aanvraag is goedgekeurd, worden de nieuwe hypotheekvoorwaarden vastgelegd en kun je de verhoging gebruiken voor je verbouwing of verduurzaming!

Het is belangrijk om te weten dat een verhoging van je hypotheek betekent dat je meer gaat lenen en dus ook meer rente gaat betalen. Houd hier rekening mee bij het maken van je keuze.

Als je je hypotheek wilt oversluiten of een nieuwe lening wilt afsluiten, dan betaal je €2.350*.

Bij een verhoging van je hypotheek aanvragen of een andere wijziging  waarbij het nodig is om financieel advies in te winnen, betaal je vanaf €1.750 afhankelijk van hoe hoog de wijziging van je hypotheek is.

Ja, dat is mogelijk. Neem contact op met ons zodat we jouw situatie en hypotheek kunnen bespreken. De eerste afspraak is altijd vrijblijvend. Maak direct een afspraak of bel 050-311 30 30, stuur een mail naar info@hypotheekplan.nl of een WhatsApp bericht.

In Nederland zijn de volgende kosten aftrekbaar bij het regelen van een hypotheek:

 1. Rente over de hypotheeklening: De rente die je betaalt over de hypotheeklening is aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Dit geldt voor de eerste 30 jaar van de hypotheek.

 2. Kosten voor de hypotheekakte: De notariskosten voor het opstellen van de hypotheekakte zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

 3. Taxatiekosten: De kosten voor het laten uitvoeren van een taxatie zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

 4. Advies- en bemiddelingskosten: De advies- en bemiddelingskosten die je betaalt aan de hypotheekadviseur zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

 5. Boeterente: Als je tijdens de looptijd van de hypotheek extra aflost en daardoor een boeterente moet betalen, is deze aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

 6. Overige kosten: Overige kosten, zoals de kosten voor het aanvragen van NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en de kosten voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering, zijn ook aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

Het is belangrijk om te weten dat de belastingregels kunnen veranderen. Daarom is het verstandig om altijd de meest actuele informatie te raadplegen of een belastingadviseur te raadplegen.

Ja, je eerste kennismakingsafspraak is geheel kosteloos. Als we geen hypotheek voor je kunnen regelen betaal je uiteindelijk niets. No cure, no pay!

Bij Hypotheek Plan betaal je de all-in servicekosten vanaf €2.350. Is je hypotheek hoger dan €250.000? Dan betaal je eenmalig €2.750. 

Wil je je hypotheek verhogen om te verduurzamen? Dan betaal je tot €35.000 €1.750. Wil je je hypotheek verhogen met een bedrag boven €35.000, dan betaal je €1.950.

Je betaalt dus geen abonnementskosten of aanvullende kosten. 

Bij sommige banken of hypotheekadviseurs betaal je zelfs tot €500 aansluitkosten voor de levensverzekering. Wij regelen dat kosteloos voor je.

Staat je vraag er niet tussen?

Stuur ons je vraag per mail, bel of stuur ons een WhatsApp bericht. 

Meestal beantwoorden we binnen 1 uur.

Liever direct een afspraak?

Bezoek ons kantoor in Groningen of plan een online afspraak.

Je betaalt pas als je hypotheek rond is!

Al 10.347 huizenkopers gingen je voor!

Meer reviews bekijken? Van onze klanten op advieskeuze.nl krijgen wij een 9.9/10, op basis van 361 reviews >>

Hulp bij het financieren van verbouw en verduurzamen van je huis