Skip to content

Hypotheekverklaring en/of bieden zonder voorbehoud

Hypotheekverklaring

Onze hypotheekadviseurs merken dat een hypotheekverklaring steeds vaker wordt gevraagd en dat bieden zonder voorbehoud gebruikelijker wordt. In dit artikel staan we klaar om je wegwijs te maken en uit te leggen wat dit precies inhoudt.

Wat is een hypotheekverklaring?

Een hypotheekverklaring is een document van je hypotheekadviseur dat bevestigt dat je financieel in staat bent om een bepaalde woning te kopen. Dit document geeft aan dat je, op basis van je inkomen en financiële situatie, een hypotheek kunt krijgen voor het bedrag dat nodig is voor de aankoop van de woning.

Waarom is een Hypotheekverklaring nodig?

Bij het inschrijven voor nieuwbouwprojecten is het al lange tijd gebruikelijk om een verklaring van de hypotheekadviseur toe te voegen die bevestigt dat je goed bent voor financiering. Dit is begrijpelijk, aangezien projectontwikkelaars zekerheid willen over de afname van de nieuwbouwwoningen.

Mede door de krapte op de woningmarkt zijn er steeds meer makelaars die bij bestaande bouw ook vragen naar een dergelijke bevestiging; de hypotheekverklaring.

Bieden zonder voorbehoud

Bieden zonder voorbehoud wordt helaas steeds vaker toegepast. Dit betekent dat je een bod uitbrengt zonder ontbindende voorwaarden, zoals financieringsvoorbehoud. Of dit verstandig is, hangt sterk af van je persoonlijke situatie en de staat van de woning. Het kan risicovol zijn, omdat je verplicht bent een boete te betalen aan de verkoper, vaak 10% van de koopsom, als je de financiering niet rond krijgt.

Hypotheekverklaring aanvragen en advies bij bieden

Bij Hypotheek Plan kun je vrijblijvend een afspraak inplannen om je mogelijkheden in kaart te brengen. Als je wilt gaan bieden, is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen en/of de bieding met ons af te stemmen. Wordt er om een hypotheekverklaring gevraagd, zijn wij bereid deze af te geven.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Onze hypotheekadviseurs staan klaar om je te helpen en te adviseren, zodat je goed voorbereid de woningmarkt op gaat. Plan vandaag nog een afspraak en ontdek jouw mogelijkheden!

Rob Kuiters en Wouter Roepel financieel advies bij hypotheek Plan
× Hoe kan ik je helpen?