Skip to content

Hypotheek Plan breidt expertise verder uit met Duurzaam Wonen keurmerk

Naast Erkend Hypotheekadviseur, zijn de adviseurs van Hypotheek Plan nu ook Erkend Financieel Adviseur Duurzaam Wonen.

In maart 2023 heeft de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) het keurmerk Financieel Adviseur Duurzaam Wonen geïntroduceerd. De rol van de hypotheekadviseur is cruciaal bij de verduurzaming van de woning. Immers, het ideale moment om te investeren in verduurzaming is als de consument een nieuwe woning koopt of een hypotheek oversluit.

Veelal zijn consumenten gefocust op het rondkrijgen van de financiering en minder bezig met bijvoorbeeld duurzaamheid. Er moet in duurzaamheid geïnvesteerd worden. Het beste moment om verduurzaming aan te kaarten is tijdens het financieringsgesprek van de woning. Vooral nu de energieprijzen enorm hoog zijn.

In 2022 hebben Nederlandse huishoudens in totaal 11,3 miljard euro besteed aan het verduurzamen van hun woning. 4,8 miljoen huishoudens hebben minimaal één duurzame aanpassing gedaan. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim vijfduizend Nederlanders.

Bart de Nie, directeur van de SEH zegt het volgende over het nieuwe keurmerk: “Wij zien duurzaamheid als een belangrijk onderdeel van het hypotheekadvies. Als beroepsorganisatie vinden wij het belangrijk dat hypotheekadviseurs over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. Zo kunnen zij hun klanten het beste advies geven over de financiering van verduurzamingsmaatregelen. Met het inrichten van een register met capaciteiten en het geven van informatie over de financiering van duurzaamheidsmaatregelen wordt dat het beste geborgd.”

Verduurzaam en bespaar met Hypotheek Plan

Door je woning te verduurzamen draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar bespaar je ook flink op je energierekening en verhoog je de waarde van je huis. Hypotheek Plan helpt je om deze stap naar verduurzaming te zetten.

Verduurzaming van je woning met je hypotheek

Als je van plan bent om je woning te verduurzamen kan Hypotheek Plan je helpen om een passende hypotheek te vinden of je hypotheek verhogen. Je mag tot 106% van de waarde van je woning lenen als je energiebesparende voorzieningen financiert. Hierdoor heb je nog meer mogelijkheden om je huis te verduurzamen.

Subsidies voor verduurzamen

Er zijn ook subsidies en kortingen beschikbaar als je je huis wilt verduurzamen en onvoldoende eigen middelen hebt. Je kunt bij sommige gemeenten een Duurzaamheidslening aanvragen. En er zijn ook landelijke subsidies beschikbaar, zoals de Energiebespaarlening.

Daarnaast belonen ook steeds meer banken duurzame veranderingen aan je woning met korting of subsidie. Door te voldoen aan bepaalde normen bij het verduurzamen van je huis, kun je bijvoorbeeld rentekorting krijgen of tot €25.000,- meer lenen.

Wil jij je huis verduurzamen? Hypotheek Plan helpt je verder

Vertel ons je wensen en wij zoeken de financiële mogelijkheden voor je uit. Maak vandaag nog een start met jouw groene en duurzame toekomst. Hypotheek Plan helpt je de juiste financieringsmogelijkheden uit te zoeken zodat jij je woning toekomstbestendig kan maken. Niet alleen goed voor het milieu, maar het bespaart je ook geld en verhoogt de waarde van je huis.

Plan een gratis oriëntatiegesprek
Je kunt vaak dezelfde dag nog terecht bij één van onze hypotheekadviseurs

 

× Hoe kan ik je helpen?